Alegeri

Imagine

Alegeri

     Mi-am dorit sa scriu despre acest subiect aparent consumat de catre multi altii  inaintea mea , abordand problema alegerii poate dintr-un alt unghi.

  Cred foarte tare ca in viata fiecaruia dintre noi , la un moment dat , ruleaza  un film   plin de evenimente care ne scutura cu atata putere incat ne oprim din “alergat “ si realizam ca tot ceea ce stiam pana in acel moment nu mai are nici un sens .Si atunci   este” momentul zero “ . Este momentul cand trebuie sa faci o alegere!

De obicei sunt doua alegeri in viata noastra : Acceptarea conditiilor in care traim si cea de a doua alegere este asumarea responsabilitatii pentru schimbare .Daca prima varianta atrage sau implica deseori scaderea imaginii de sine si alterarea propriei identitati atunci probabil ai nevoie de o schimbare . Cel mai mare beneficiu pe care probabil il veti descoperi este ca noua alegere este plina de sens si scop.

In goana dupa acceptare si validare multi dintre noi atunci cand aleg in viata o fac “ mergand cu turma “ . In frica de a nu fi etichetat drept paria societatii si de ramane singuri .In prezenta unei astfel de conceptii ,  de multe ori teama noastra de a fi singuri pe o pe o “noua strada” are mai mult de-a face cu ceea ce cred altii , decat cu ceea ce ne dorim sa facem cu adevarat .

Darama zidul de temeri sau convingeri limitative !

Imagine

Convingeri limitative – sau vocea conditionarii – In India exista o modalitate de dresare a elefantilor : puii de elefant sunt luati de langa mama lor , iar unul dintre picioare le este legat de o tepusa infipta in pamant .Puiul de elefant se lupta impotriva priponirii dar nu are puterea de a se elibera .Dupa o vreme renunta .Nu mai incearca sa se elibereze “Stie” ca nu are putere chiar si atunci cand creste de 4 ori in marime . Prin urmare elefantul adult poate fi in continuare priponit si tinut cu o funie subtire legata in jurul piciorului, desi ar putea rupe cu usurinta si tepusa . A renuntat insa sa mai incerce .Stie ca nu poate scapa . Uneori vocea conditionarii ne limiteaza in acelasi fel . . Aceeasi voce a conditionarii poate determina intarzierea cand ai nevoie a urci in “ trenul vietii”. Poti poate sa ai noroc si sa ajungi in gara odata cu fluieratul de plecare , asta nu inseamna ca vei urca si in tren .

Ai nevoie de o viziune !

Un ingredient necesar unei alegeri bune este viziunea . Trebuie sa ai o viziune asupra acelui lucru pe care ti-l doresti cu adevarat . Nu despre ceea ce crezi ca vrei , sau o viziune asupra unui lucru pe care ar trebui sa il ai .

O viziune care functioneaza este una care te incita , o viziune care te incita este de fapt  greutatea unei alegeri .

Urmatorul pas este “ creaza motive “ pentru a ajunge acolo.

Motivele trebuie sa fie puternic colorate! nu palide . Este usor sa devenim constienti de multe lucruri dar avem nevoie de un bun motiv pentru a ne indrepta atentia intr-o anume directie .Si trebuie sa faci pasi in aceea directie pentru ca doar asa te asiguri ca cele mai motivate dorinte vor supravietui circumstantelor turbulente mai putin neasteptate .

Ce conteaza cu adevarat pentru mine? Cine sunt persoanele care conteaza cu adevarat pentru mine? Aleg pentru mine sau pentru altii? Alegerea facuta ma va propulsa catre un viitor stralucit?ce sanse sunt sa se repete situatia de fata? Sunt doar o parte din intrebarile care te vor ajuta sa descoperi cat de intensa e culoarea motivelor .

Nu am intentia de a prescrie aici vreun remediu miraculos precum “ sapte pasi pentru garantia unei alegeri perfecte”  si sunt sigur ca ceea ce am scris , nu e nimic nou sub soare . Tine minte ! Viata este un mozaic al urmatoarelor alegeri . Facand aceleasi lucruri de pana acum viata ta va ramane neschimbata .

Imagine

Alege astfel incat sa traiesti cea mai buna versiune a ta  !

Gabriel Pandele

   

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s