Calatorie spre succes

    success-isnt-about-reaching-the-right-destination-its-about-walking-the-right-road-pm-harrisonCa sa putem incepe calatoria noastra mai intai trebuie sa definim ce intelegem  prin  succes. Cu toate ca probabil succesul pentru fiecare inseamna altceva, eu as  cuteza sa-l definesc astfel.: succesul este o stare a existentei. Dar o stare care  trebuie dobandita. Vorba lui Seneca: “Succesul nu este un fruct care cade singur  din pomul vieţii în palma omului.” Planeaza in fata fiecaruia, mai aproape, sau in  departare, dar va trebui sa faca drumul individual pana la el. Si stim ce inseamna  cand trebuie depus efort pentru ceva. Trebuie sa credem in acel ceva ca sa  reusim. Trebuie o gandire pozitiva, altminteri ne poticnim.

Am spus mai sus ca pentru fiecare planeaza undeva succesul, dar multi nu recunosc directia corecta, sau n-au incredere in atingerea lui, sunt negativisti, vaicarandu- se continuu, spunand ca ei n-au succes. Caci asa este cel mai simplu.

Unii oameni si sunt destui cred, chiar sunt convinsi ca succesul se capata, se primeste de la cineva. Nicidecum nu este asa. Sa ma exprim altfel. Succesul este in individ, acolo planeaza. Daca este in noi trebuie doar sa-l aducem la suprafata!  Dar si acest lucru cere de multe ori renuntarea la comoditatea asigurata de negativism, si cere o autocunoastere riguroasa, cere analiza corecta, critica a propriei persoane, si finalmente stabilirea scopului. Hotararea de a deveni de succes. Si abia vazand telul se poate stabili calea, modalitatea de cucerire a lui.

De multe ori ca in toate proiectiile filozofice ale vietii si aici drumul este mai valoros decat scopul in sine. Caci daca individul leaga succesul de interactiunea cu ceilalti, nu-l va dobandi definitiv, ci va fi efemer. Totdeauna ceilalti decid succesul acelui om. Aprecierea celorlalti, lauda sefului, cucerirea unei persoane, dragostea ca scop, toate pot fi numite succese, dar se pot pierde la fel de usor. Numai succesul care izvoreste din launtrul omului poate fi definitiv.

Daca  stabilesti ca succes o liniste sufleteasca, chiar o cariera care sa fie construita de tine prin dezvoltarea continua intelectuala si psihica, daca vei intelege mecanismul filozofic al succesului iti vei da seama singur de calea de strabatut pentru atingerea lui. Nimeni nu se naste cu succesul asigurat. Acesta trebuie dobandit. Este puterea de a stii sa te educi, pana  te vei simti de succes. Acest lucru nu trebuie realizat ca sa produci sentiment de invidie in altii, poate doar daca vrei ,sa aduca admiratia cuiva.

Vorbim de succesul adevarat cand ai o stare de liniste care vine din interior, cand uitandu-te in urma poti sa dai fiecarui minut, chiar si daca a fost de lupta, o valoare, si din care te poti alimenta in demersul tau de a ajunge mai sus. Si cu cat o sa ai incredere mai mare in posibilitatea atingerii maxime al exploatarii insusirilor tale interioare, cu atat  drumul va fi mai lin, si succesul poate fi atins mai usor. Acest drum, daca vrei mai simplu, este o punte intre visurile tale si efort, munca depusa spre atingerea lor.

In momentul in care ti-ai realizat visul te moleseste o stare de liniste si te vei simti un om, realizat, de succes. Fara sa trebuiasca sa-ti dovedeasca cineva. Inseamna ca ti-ai atins scopul. Dar tinand cont de spusele unui intelept dupa care “in spatele fiecărui succes se află noi culmi care aşteaptă să fie cucerite.” (Oyama) este lesne de inteles ca succesul nu va fi ceva finit. L-ai atins, gata esti de success. Nu, in niciun caz. Ci inseamna continuarea drumului pentru slefuirea in continuare, pentru poleirea cu alte linisti interioare al propriei personalitati.

poza drum

Iti doresc mult succes!

Gabriel Pandele

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s